Stine i Peru

Skoleåret 06/07 skal jeg reise til Peru gjennom Strømmestiftelsen sitt utvekslingsprogram Act Now og er student ved Hald Internasjonale Senter. Denne bloggen skal jeg bruke til og skrive om inntrykk og opplevelser jeg får der.

Thursday, September 21, 2006


Action i Markens!

Mandag 18.september (som forresten var min 22-årsdag for de som ikke huska d;) ) var hele Act Now-gjengen på torget i Kristiansand, i anledning Internasjonal Uke, og stod på stand for Strømmestiftelsen. Det var helt utrolig gøy! I matchende sorte t-skjorter med slagordet "Vi hjelper folk i gang", delte vi ut gratis kaffe og boller, med en liten brosjyre på kjøpet, til de som befant seg i Markens tidlig en mandags morgen. "Vi i Strømmestiftelsen hjelper folk i gang, i Kristiansand med en bolle og kaffe på morgenen, i Sør hjelper vi folk med utdanning." Dette var noen av visdomsorda du kunne høre fra de entusiastiske Act Now'erne, og responsen var igrunn ganske god. Noen var desperate etter en kopp kaffe tidlig på morgenen, andre hadde hoppa over frokosten og var glad for en gratis bolle, mens andre var interessert i å høre mer om arbeidet til Strømmestiftelsen. Vi fortalte så godt vi kunne, og håper at vi kunne vise Strømmestiftelsen fra en god side. Vi hadde også en quiz folk kunne delta i, der premien er en gratis tur til et av Strømmestiftelsens prosjekter i Afrika eller Asia. Det er det man kaller en bra premie!!! I tillegg til å dele ut kaffe og boller, hadde vi diverse underh,oldning. Yessenia og Christina malte negler til de som ville det. Hver halvtime hadde Erick og gjengen capoeira-show, vi dansa litt afrikansk dans, koreografert av Neat, og Yessenia og Dino dansa litt boliviansk dans. Mye action og masse liv med andre ord! Dere som ikke var der gikk glipp av årets show;)

I år har Strømmestiftelsen mye fokus på utdanning. Vi tror at utdanning kan være til stor hjelp for å utrydde fattigdom. "Utdanning og utvikling henger uløselig sammen. Kunnskap åpner dører for den som vil utforske, påvirke og forandre. Strømmestiftelsens fokus er særlig barn som lever under risiko og usikkerhet ved å styrke deres oppvekstmiljø innen rammen av lokalsamfunnet."


Strømmestiftelsen jobber også med mikrofinans. Noe som er enda bedre enn å hjelpe folk, er å hjelpe folk til å hjelpe seg selv. Mikrofinans går ut på at folk (spesielt kvinner), kan låne penger til å for eksempel starte sin egen lille bedrift. På den måten kan de få et startkapital, og dermed lære å stå på egne ben, i stedet for å være avhengig av andres hjelp. I stedet for å gi dem mat en dag, lærer man dem å skaffe maten selv, slik at de kan bli mette hver dag, ikke bare de dagene noen hjelper dem ved å gi dem "milde gaver". Dette er et av stegene til å utrydde fattigdom, som i og for seg er et stort mål, men forhåpentligvis ikke uoppnåelig...



Dino og Yessenia danser boliviansk folkedans

2 Comments:

  • At 2:40 PM, Anonymous Anonymous said…

    Grattis med dagen som var!

     
  • At 5:09 AM, Blogger Stine said…

    Tuusen takk Linn, og takk d samme!:) Håper du hadde en kjempefin bursdag, og er forresten litt spent på hva du fikk av Nima i gave ;)

     

Post a Comment

<< Home